Smuldeg:
Äppelröra: Skala (går bra med oskalade äpplen också), kärna ur och skär äpplena i mindre bitar, exempelvis skivor. Blanda äppelbitarna med kanel, socker och flingsalt i en smord pajform.
125 g kallt smör
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 ½ dl socker
1 ½ tsk flingsalt
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 ½ dl socker
1 ½ tsk flingsalt
Äppelröra:
ca 800 g äpplen (eller tills formen är lagom fylld)
1 tsk kanel
2 tsk socker
1 krm flingsalt
1 tsk kanel
2 tsk socker
1 krm flingsalt
Gör såhär...
Smuldeg: Skär smöret i bitar. Blanda ihop smör, mjöl och havregryn med händerna, tills det blir en smulig massa. Blanda sedan i socker och flingsalt.
Äppelröra: Skala (går bra med oskalade äpplen också), kärna ur och skär äpplena i mindre bitar, exempelvis skivor. Blanda äppelbitarna med kanel, socker och flingsalt i en smord pajform.
Fördela smuldegen över äpplena och grädda mitt i ugnen i 225 grader i 20-25 minuter.
Servera med glass, vaniljsås eller grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar