söndag 5 maj 2013

Välkommen vecka 22

Kroppen: I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Barnet:
 Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.

Egna tankar: Idag är vi i vecka 21+3 och tiden går så fort nu. Dock känns det inte som att magen växer så mycket men den blir säkert större :) Förra veckan bokade jag en ny tid hos BM så den 24:e maj ska vi dit och då är det mätning av mage för första gången samt blodprover och mätning av blodtryck. Får se om hon lyckas bättre med blodprovstagningen denna gång :) Kommer då vara i vecka 25. Tänk att om 2-3 veckor har bebisen chans att klara sig utanför magen om den skulle födas för tidigt, men det får absolut inte ske än! Nej nej, runt vecka 38-39 kan du få kika ut :)

Känner små sparkar då och då och det är så härligt. Det verkar vara en kvällspigg bebis då jag oftast känner det på kvällarna när jag går och lägger mig.

Nu är bebisen lika stor som en squash!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar