För 5-6 personer:
8 dl kokt pasta
3 dl riven mozzarella
200 gram färskost typ Philadelphia
10 st söta körsbärstomater
Köttfärssåsen:
500 gram köttfärs
1 gul lök
smör
1/2 burk krossad tomat
1/2 dl chilisås ( mer eller mindre )
1 pressade vitlök
salt och peppar
1 tsk sambal oelek
och kanske lite örtkrydda
Toppa med riven mozzarella
Gör så här:
Koka pastan. Skala och hacka löken, bryn den sedan mjuk i smör.Bryn köttfärsen färdig, och rör ner krossade tomter, och chilisås.Låt såsen puttra i en tio -tjugo minuter. Smaka av med salt och peppar, örtkrydda och sambal oelek. Ställ ugnen på 200-225 grader. Rör ihop den varma pastan med philadelphiaosten och blanda med köttfärsröran , bred ut i formen. Fördela de klyvna körsbärstomaterna och strö sedan rikligt med mozzarella över.
Gratinera tills gratängen har blivit ordentligt tillagad fått en vacker färg.
Servera tillsammans med en god sallad.
Recept och bild från http://www.femme.se/jennysmatblogg/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar